Lesz itt rend! -

"Születtem Magyarországon - 87 éves vagyok, fejemben összekeveredtek féldecik, kormányzatok. Neveltek hazaszeretetre, hittem az Istenben is, harcoltam két háborúban - túléltem, az Istenbe' is! Elhagytam, kérném, vagy 39 asszonyt, s vagy kétannyi elhagyott, tankcsapdákba hugyoztam, ettem lótetemet -és mégis itt vagyok! Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál: túléltem mindeneket - féldecis rezsimeket. Egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain - de áll Önök előtt! (Bereményi Géza)

Linkblog

Linkblog

Külső feed

Houston we have a problem

Friss topikok

  • Féldecis Rezsim: @laspalmas: Pár nagyhalba belekötöttek,a tételes vagyonosodási vizsgálatok során -khm,érdekes mód... (2009.05.17. 21:12) APEH, a szüntelen vigalom háza
  • Kopolya: És mi van, ha NE mégsem a kuruc.info szerkesztője? (2009.05.17. 11:10) "Miért nem találja a kuruc.info szerkesztőit..."
  • Karácsony Benő: jav:Körösi Csoma... (2009.03.26. 11:35) MEDDIG MÉG ?
  • Féldecis Rezsim: "totalitás 2009-03-20 18:27:14 #30 Érdekes, hogy Posta Imre is működése során többször részt v... (2009.03.20. 21:47) Ez annyira jó...
  • Karácsony Benő: Nekem se fizetnek,nem nagy lóvé igazán,de qrván számítottam rá,egy hete nap-nap után fölhívom őket... (2009.03.18. 20:54) Abcúg APEH!

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Ez annyira jó...

2009.03.11. 10:35 | Féldecis Rezsim | 3 komment

...hogy átmentem szó szerint,teljes egészében.

 

Már Caligulának csúfolják, mások Szent Györgyöt látnak benne, tehát nincs remény, hogy mostanában bukjék. Ez Ő, aki lefőzte a harmadik köztársaságot. Ebben az országban nem szabad, sőt nem illik ilyen sokáig legelején maradni a hatalomnak. De Ő világéletében illetlen viselkedésű, makacs ember volt, s ma is az. Kemény, ravasz merész, pózoló, ékes szavú, ötletes, amint s ahol kell. Nem titok, hogy imádja önmagát, s az eszét, mellyel – reméli – túl tud mindig járni a másokén. Minisztertársai többen gyűlölik, mert nem becsüli őket semmire, ezért válogatta be őket a kabinetjébe. Nevetve mondja például tanúk előtt egyik-másik miniszterének:

- Ejnye, ejnye, kár, hogy nincs valamivel több eszed, bár ez esetben nem használhatnálak.

Szabadszájú a parlamentben, a minisztertanácsban, párt-társaságban, mindenütt. Egy csodával több, hogy nem fordult már ellene az egész világ, s hogy félnek tőle. Egy államférfi, aki egy ötletért feláldoz barátságot - ritka species. Az ilyen emberrel általában könnyen szoktak elbánni, de hát ez az ország nem a szabályok országa. Apróbb-nagyobb erkölcstelenségekkel köti magához az embereket, terrorral és kedvezéssel. Egész kormányzása – hogy úgy mondjuk – cselekvő lenézése, megvető kicsúfolása a politika mai mivoltának.

Nagyszerűen, gyilkosan tud mosolyogni, amikor egy régi írásából vagy beszédéből a fejére olvasnak. Milyen érthető ez a mosolygás: Ő jobban tudja a legtöbb ország politikusánál, hogy a kormányférfiak nem azt teszik, amit akarnak s ígérnek, hanem amit kérlelhetetlenül muszáj. Ő egy kicsit békül a papokkal, hízeleg az ellenzéktől félő polgárságnak. Ugyanakkor, mikor zsandáraival lövet a tüntető radikálisokra, ő dirigál a bíróságoknak, miként sújtsák az ellenzékieket és a radikálisokat.

E nehezen bukó premier különben el van készülve mostani parlamenti csatáinál a bukásra, s ez is az ereje. Szereti az erőt..., s abból sem szokott nagy titkot csinálni, hogy mekkora tisztelője a volt birodalom temperamentumos premierjének. Ő voltaképpen minden kormányzat irányítója, feje, lelke, ő csinálja a külügyet, a pénzügyet, ő nevezi ki a harcias rendvédelmi tábornokokat.

Bár határozott és szenvedélyes, publicista természet, és a látása éles. Sőt, előrelátása is az. Aki utána kormányelnök lesz, még nem is sejti, hogy az lesz.

Példátlan szerencséje, hogy cselekvő természete, hatalomszeretete s diplomatazsenije mellett nem kellett magából kiirtani a művészt. Ha megbukik, szélguta meg nem üti, el nem hülyül, vagy meg nem hal – literatúrát fog csinálni. Klasszikusa nem lesz belőle az irodalomnak, de alakja és élete már-már klasszikus, s kár, hogy ilyen erőnek így kellett el- s fölhasználódnia.

No, ki Ő?

Nem, egyáltalán nem az, akire a Kedves Olvasó gondol.

Szabad a gazda?

Ez az írás 100 éve született és jelent meg a Pesti Napló március 19-i számában.

Mi csak néhány árulkodó fogalmat változtattunk meg - „Franciaország”, „Németország temperamentumos császára,” stb.- a többit szó szerint közöltük Ady Endre tollából.

A megfejtés pedig egyáltalán nem Gyurcsány Ferenc, hanem a hiéna, mások szerint a tigris becenévvel illetett Georges Benjamin Clemanceau. Ebből is kitetszik, hogy a két időben és térben egymástól távoli kormányfőnek semmi köze egymáshoz. Hacsak az nem, hogy mindketten alaposan kivették részüket a korabeli és mai Magyarország tönkretevéséből.

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr80995474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Callidus 2009.03.18. 15:34:00

Sulyos targyi tevedes osszemosni a szezont a faszommal, foleg 100 ev es kimondhatatlan ezernyi egyeb kulonbseg dacara.
Node jol hangzik.

Ussuk be a google ba, zsarnok, es copy paste.

Kutatni, olvasni, a valosaghoz kozel kerulni sokkal tobb ido es faradtsag, ami ilyen temaban amugy teljesen felesleges is.

Igazatok van. Igy tovabb. Devolution.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.18. 21:48:04

Gyurcsány zsarnok volna?Mit nem mondasz...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.20. 21:47:44


"totalitás
2009-03-20 18:27:14 #30

Érdekes, hogy Posta Imre is működése során többször részt vet Bayer ZSolt antiszemita sváb hitszónok eligazitó beszélgetésén.Tulajdonképpen milyen etnikumhoz tartozik Posta Imre és Szima Judit, Az már kezd körvonalazódni , hogy Zuschlag, Veiszenberger, Hiller,Lampert Mónika,Stump stb sváb összeesküvés pályázati mahinációkkal elvette a romák pénzét.A jobbikosoknak ovatosságot ajánlok mivel a vezetőségükben lévő nehezen azonositható "népi német" etnikum szándékai eddigi magyar történelmünk során mindig a magyarság kárára volt.A holokauszt és a II. világháboru idején elkövetett tömeges és magyar ellenes kollektiv felelősségük miatt a győztes hatalmak kitelepitették ezen összeférhetetlen bünös etnikumot.Most visszajöttek vagy mi a helyzet ?."

www.168ora.hu/hozzaszolas/?rand=35288&type=c&id=32700
-micsoda vircsaft!

"
Karácsony Benő
2009-03-20 21:45:11 #33

Ezúton kérem,hogy népcsoport elleni gyűlölet keltése,uszítás,rasszizmus miatt az oldal szerkesztője tegyen feljelentést az itt idézett nick ellen:
\"
totalitás
2009-03-20 18:27:14 #30

Érdekes, hogy Posta Imre is működése során többször részt vet Bayer ZSolt antiszemita sváb hitszónok eligazitó beszélgetésén.Tulajdonképpen milyen etnikumhoz tartozik Posta Imre és Szima Judit, Az már kezd körvonalazódni , hogy Zuschlag, Veiszenberger, Hiller,Lampert Mónika,Stump stb sváb összeesküvés pályázati mahinációkkal elvette a romák pénzét.A jobbikosoknak ovatosságot ajánlok mivel a vezetőségükben lévő nehezen azonositható \"népi német\" etnikum szándékai eddigi magyar történelmünk során mindig a magyarság kárára volt.A holokauszt és a II. világháboru idején elkövetett tömeges és magyar ellenes kollektiv felelősségük miatt a győztes hatalmak kitelepitették ezen összeférhetetlen bünös etnikumot.Most visszajöttek vagy mi a helyzet ?.\"

Ha nem teszi meg,azzal egyértelműsíti,hogy saját maga is ilyen rasszista,uszító,gyűlöletkeltő nézeteket vall!

Nyakas Szilárd