Lesz itt rend! -

"Születtem Magyarországon - 87 éves vagyok, fejemben összekeveredtek féldecik, kormányzatok. Neveltek hazaszeretetre, hittem az Istenben is, harcoltam két háborúban - túléltem, az Istenbe' is! Elhagytam, kérném, vagy 39 asszonyt, s vagy kétannyi elhagyott, tankcsapdákba hugyoztam, ettem lótetemet -és mégis itt vagyok! Fejemben egy verkli jár, mely verkli így muzsikál: túléltem mindeneket - féldecis rezsimeket. Egy magyar túlélő, címzetes, vitézlő, tönkrement lábain - de áll Önök előtt! (Bereményi Géza)

Linkblog

Linkblog

Külső feed

Houston we have a problem

Friss topikok

  • Féldecis Rezsim: @laspalmas: Pár nagyhalba belekötöttek,a tételes vagyonosodási vizsgálatok során -khm,érdekes mód... (2009.05.17. 21:12) APEH, a szüntelen vigalom háza
  • Kopolya: És mi van, ha NE mégsem a kuruc.info szerkesztője? (2009.05.17. 11:10) "Miért nem találja a kuruc.info szerkesztőit..."
  • Karácsony Benő: jav:Körösi Csoma... (2009.03.26. 11:35) MEDDIG MÉG ?
  • Féldecis Rezsim: "totalitás 2009-03-20 18:27:14 #30 Érdekes, hogy Posta Imre is működése során többször részt v... (2009.03.20. 21:47) Ez annyira jó...
  • Karácsony Benő: Nekem se fizetnek,nem nagy lóvé igazán,de qrván számítottam rá,egy hete nap-nap után fölhívom őket... (2009.03.18. 20:54) Abcúg APEH!

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

MEDDIG MÉG ?

2009.03.25. 21:54 | Féldecis Rezsim | 4 komment

Bata Istvánból pediglen úgy lett honvédelmi miniszter a derék ötvenes években, hogy Vass Zoltán pártfőkorifeusnak megtetszett ez az erélyes, apró, egyenruhás emberke.

A BESZKÁRT-nál volt villamoskalauz az Istenadta… mondhatnánk viccesen: azóta se BESZKÁRT, se villamoskalauz. Értette pedig a honvédelem dolgát a megbízható elvtárs, egyszer még az Írószövetség közgyűlésén is felszólalt, valami olyasmit mondott, hogy az irodalomra márpedig nagy szükség van.

(Szorgos népünk győzni fog!)

Jutott eszembe éppen ő annak okán, hogy Gyurcsány (Bizalmatlan) Ferenc (el)menő kormányfő -mások mellett- Glatz Ferencet kínálja önmaga helyébe, mint halaskofa a naphalat. Glatz (Szerény) Ferenc –lásd honlapját- történészi munkásságának számomra felejthetetlen mozzanata, hogy még akkor is ragaszkodik finnugorságunkhoz, mikoris a finnek már szelíd mosollyal üzentek: „Rendben, tudjuk, hogy nem volt itt semmi halzsíros atyafiság – de azért maradhatunk jó barátok, ugye?”

Hát persze… velük igen.

Glatz történész úr máig vallja, hogy a honfoglalás nem volt egyéb, mint egy beszari, vert banda iszkolása – holott mára már köztudott-közismert-közelfogadott az a verzió, mely szerint egy ilyen léptékű hadmozdulat - ily gyorsan - csak kivételes koponyák által szervezetten valósulhatott meg, és semmiképp egy nép menekülése, sokkal inkább egy nép terület meg/visszaszerzésének realizálódása.

Nos, vajon mitől volna Glatz (Szerény) Ferenc alkalmas mostan a zivataros századú magyar nép vezetésére Gyurcsány (Bizalmatlan) Ferenc szerint? Csak sejteni tudjuk. Tán csak nem az az ok, hogy ha kifőzték ezek a nagytudású reformosok azt a brutális, dermesztő csomagot, akkor nyomják is le ennek a szerencsétlen népnek a torkán ők?

Ferencünk meg egy évecskét öregecskedve, szusszanva-megtisztulva, csúf elszólásait, bűneit feledtetve – patyolat tisztán lép a választási ringbe a Hét Főbűn megtestesítőjével, Orbán Viktorral szemben? Gyanítom, hogy nem fogjuk megtudni soha a választ.

Nagy a nyögdécselés-sóhajtozás mostanában az MSZP szereposztó díványán. Csakhogy egy jó szerző, kitűnő szereposztású, kiváló rendezésű királydrámája helyett, egy pocsék író, csapnivaló szereplőkkel előadott, ripacsból rendezővé avanzsált elme förmedvényét szenvedjük el épp.

Vagy bízhatunk-e Vértes (Smaragdrománca) Andrásban? Avagy Surányi (Adójóváíró) Györgyben? Bár kettejüknek legalább van közük a gazdasági élethez, el is képzelem, ahogy Vértes úr országlása idején minő happy-meetingek várnának reánk… lényeg a lényeg: Surányi kijelentette, hogy az utolsó kenetet föladja ő a magyar gazdaságnak, de csak ha OV-tól is megkapja a bizalmat. Azt meg lesheti…

Mostan vagy megelégszik az MSZP és a régi, elnyűhetetlen barát, az SZDSZ támogatásával, vagy valahogyan bekerítik Dávid (Frakciómentes) Ibolyát és akkor meglehet az egyszerű többség. Vagy jön, aminek jönnie kel (ett volna már régen): az előrehozott választás.

Amelynek szükségességéről köztársasági elnökünk is nyilatkozott – ki is verte a biztosítékot rögvest Lendvai (Cenzhölgy) Ildikó és Gusztos (Mindenkinekbeszólok) Péter tolerancia-berendezéseiben.

A Cenzhölgy szerint üdvös volna, ha a köztársaság elnöke a pártszimpátiájával kapcsolatos megnyilvánulásait a szavazófülke függönye mögött gyakorolná… de hisz épp azt szeretné! Péterünk, a mi megbízható kősziklánk pedig furcsállja, hogy az elnök milyen hipp-hopp véleményt alkotott ilyen súlytalan dologban, mint előrehozott választás – ami végülis alig tízmillió embert érint. Viszont nem siette el a nyilatkozattevést akkor, amikor a magukfajtának magukat kellető-kínálgatók nyíltszíni performanszát hajigálók zavarták meg, vagy amikor valakire rágyújtották a házát…

Úgy vélem, jó is, ha a köztársasági elnök nem nyilatkozgat mindenféle köztörvényes bűncselekmények kapcsán – szerintem nem ez a dolga. Ezekben a helyzetekben a rendőrség szóvivőjének nyilatkozata tökéletesen elegendő. Különösen, ha az befejezett elfogásról, lezárult nyomozásról szól. Bár a rendőrségi szóvivő arról sem nagyon nyilatkozik, hogy soraikban bizony-bizony akadnak olyan törvénysértő, rendőrnek látszó tárgyak is, akik miatt a megvert, megsebesített, megnyomorított állampolgároknak peren kívül is fizetnek kemény adóforintokból kártérítést…

Szóval jócskán vannak szereptévesztésben élő honfitársaink. Ki önként vállalja a méltatlan játék méltatlan szerepét, ki meg kényszerből, demokratikus tűrésből… ki tudja: meddig még?

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr631025853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karácsony Benő 2009.03.25. 23:02:35

'A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.'
(Glatz Ferenc: 'A magyarok krónikája', Budapest, 1996. 9. oldal.)

hami · http://toriblog.blog.hu 2009.03.26. 09:30:25

'történészi munkásságának számomra felejthetetlen mozzanata, hogy még akkor is ragaszkodik finnugorságunkhoz, mikoris a finnek már szelíd mosollyal üzentek: „Rendben, tudjuk, hogy nem volt itt semmi halzsíros atyafiság – de azért maradhatunk jó barátok, ugye?” '

1) A magyar nyelv a finnugor nyelvcsaládba tartozik, ez tudományosan igazolt tény, még akkor is, ha különböző okok miatt jól körülhatárolható csoportok azt terjesztik, hogy nem. (De ezen felesleges vitát nyitni. Aki hinni akar asztrológia szintű dolgokban, az tegye, maximum hülyének nézik. Ez egyéni szociális probléma.)
2) A finnek semmi ilyet nem üzentek.

Lehet glatz szakmai tevékenységét kritizálni, de hülyeséget ne beszéljünk.

Karácsony Benő 2009.03.26. 11:22:00

Beigazolódott, hogy a magyar nemzeti történetírás jelesei kezdettől elutasították a finnugor származás-elméletet: Beregszászi Nagy Pál, Körösi Csorna Sándor, Jászay Pál, Fessler Ignác, Wenczel Gusztáv, Szabó Károly, Toldy Ferenc, Bartal György, Ribáry Ferenc, Vámbéry Ármin, Czuczor Gergely, Mátyás Flórián, Szilády Áron, etc. - ők az asztrológia melyik ágát is művelték,faszikám?
Mai napság:Bakay Kornél,Badinyi Jós Ferenc - hm?
"A finnugor származás-elmélet összeomlását előidéző a legnagyobb erejű bomba a legújabb DNS-vizsgálatok egyre bővülő sorozatai, amelyek természettudományos módszerekkel mutatták ki, hogy a magyaroknak semmi közük sincs sem a finnekhez, sem a permi, sem az obi-ugorokhoz. Maradtak persze nyitott kérdések, mint például a finn és a magyar nyelv rokonságának okai és kialakulásának helye és ideje, avagy a török-magyar nyelvi kapcsolatok kora és mélysége, de ezekre a kérdésekre is meg fogjuk találni a helyes és hiteles válaszokat." -írja Bakay.
A finnek nyilatkozatát is előkotrom,addig is türelmedet kérem,ne a vakhit vigyen addig is,mert az hajlamosíthatja az embert a hülyeségek beszélésere igazán!
süti beállítások módosítása